
Vuoden parhaat softasyntikat ja efektit 2019
Vuosi 2019 toi mukanaan lukemattomia uusia kiinnostavia työkaluja musiikin tekemiseen. Tassä artikkkelissa luodaan katsaus menneeseen vuoteen ja poimitaan Kotistudion suosikit.
Vuosi 2019 toi mukanaan lukemattomia uusia kiinnostavia työkaluja musiikin tekemiseen. Tassä artikkkelissa luodaan katsaus menneeseen vuoteen ja poimitaan Kotistudion suosikit.
Reason Studios (entinen Propellerheads) jatkaa muutosten tiellä: alun perin suljettu ekosysteemi on jo aiemmin saanut vst-tuen, ja nyt koko sekvensseri on saatavilla vst-plugarina! Kotistudio päätti vuosien tauon jälkeen tutustua tähän klassikosoftaan, ja katsoa kuinka se pärjää muiden sekvensserien rinnalla.
Reason-softastaan tunnettu Propellerhead Software on pikkuhiljaa laajentamassa toimintaansa vst-maailman suuntaan. Ensin Reasoniin saatiin vst-tuki, ja nyt Kotistudion testissä on firman ensimmäinen vst-syntikka Europa.
Tietokoneiden tehon kasvaessa monet digitaaliset syntikat muuttuvat yhä massiivisemmiksi monitoimikoneiksi. Kotistudion testissä on laadukkaista samplekirjastoistaan tutun Vengeance Soundin moderni “super-syntikka” Avenger.
Wavetable-synteesiin pohjautuvat syntikat ovat olleet yksi viime aikojen trendeistä VST-maailmassa. Kotistudion ensimmäisessä tuotetestissä tutustutaan Sugar Bytesin semimodulaariseen Factory-synaan, jonka konsepti ja tuotekuvaus herättivät allekirjoittaneessa suurta mielenkiintoa. Mutta onko Factory must-have hankinta jokaiseen kotistudioon?
Vaikka VST-efektien tarjonta on viime vuosina yksipuolistunut, julkaistaan vuosittain muutamia helmiä joihin jokaisen kannattaa tutustua. Tässä artikkelissa esitellään Kotistudion testaamia edullisia ja musiikillisesti inspiroivia työkaluja.
Kolmiosaisessa artikkelisarjassa esitellään simppelin kotistudion rakentamisen vaiheet alusta loppuun. Tässä ensimmäisessä osassa neuvotaan perushankinnoissa, kuten äänikortin ja kaiuttimien valinnassa. Seuraavissa osiossa perehdytään enemmän ohjelmistoihin sekä digitaalisen musiikin perusteisiin.
Vaikka nykypäivän kotimuusikolla onkin paremmat mahdollisuudet oman musiikin tekemiseen kuin koskaan aikaisemmin, on digitaalisen musiikkiteknologian ilmapiiri muuttunut 2000-luvun alun kokeilunhalusta kohti kaupallista yksipuolisuutta.