
Vuoden parhaat softasyntikat ja efektit 2019
Vuosi 2019 toi mukanaan lukemattomia uusia kiinnostavia työkaluja musiikin tekemiseen. Tassä artikkkelissa luodaan katsaus menneeseen vuoteen ja poimitaan Kotistudion suosikit.
Vuosi 2019 toi mukanaan lukemattomia uusia kiinnostavia työkaluja musiikin tekemiseen. Tassä artikkkelissa luodaan katsaus menneeseen vuoteen ja poimitaan Kotistudion suosikit.
Reason Studios (entinen Propellerheads) jatkaa muutosten tiellä: alun perin suljettu ekosysteemi on jo aiemmin saanut vst-tuen, ja nyt koko sekvensseri on saatavilla vst-plugarina! Kotistudio päätti vuosien tauon jälkeen tutustua tähän klassikosoftaan, ja katsoa kuinka se pärjää muiden sekvensserien rinnalla.
Soundiltaan neutraalit studiokuulokkeet ovat yksi tärkeimmistä työkaluista musiikin tekemisessä. Tässä Kotistudion artikkelissa esitellään uudenkarheiden AKG K-371 kuulokkeiden ominaisuuksia soundia.
Digitaalisten syntikoiden ja efektien lisäksi aloitteleva tuottaja tarvitsee studiossaan myös erilaisia apuohjelmia oman musiiikin tekemisen helpottamiseksi. Tässä artikkelissa esitellään kolme Kotistudion omaa suosikkia, sekä vastaavia tuotteita vertailua varten.
Tässä artikkelissa käsitellään miksaamisen työnkulkua yleisellä tasolla, sekä tarjotaan lukijoille visuaalinen “Kotistudio Mixing Cheatsheet” -infokortti ja esimerkkiprojektit Abletoniin, FL Studioon ja Studio Oneen.
Fabfilterin laadukkaat ja monipuoliset vst-efektit ovat olleet aiemminkin esillä Kotistudion artikkeleissa. Tällä kertaa testissä on heidän uusin päivityksensä Pro-Q -ekvalisaattoriin, joka tuo vihdoinkin mukanaan työkalut taajuuskaistojen dynamiikan hallintaan.
Aloitteleva kotituottaja törmää usein ristiriitaiseen informaatioon tutustuessaan musiikin tekemiseen ja studioteknologiaan ensimmäistä kertaa. Tässä artikkelissa pyritään auttamaan aloittelijoita kumoamalla viisi usein esiintyvää kotistudiomyyttiä.
Reason-softastaan tunnettu Propellerhead Software on pikkuhiljaa laajentamassa toimintaansa vst-maailman suuntaan. Ensin Reasoniin saatiin vst-tuki, ja nyt Kotistudion testissä on firman ensimmäinen vst-syntikka Europa.
Digitaalisessa studiossa kaikki tapahtuu tarkasti ja ennustettavasti, ilman sattumaa ja yllätyksiä. Luonnollisten äänten ja akustiikan ominaispiirteisiin kuuluu kuitenkin oleellisena osana satunnaisuus ja variaatio, ja musiikissa näitä ominaisuuksia kaivataan erityisesti rytmin osa-alueella. Tässä artikkelissa esitellään tapoja elävöittää digitaalisten biittien rytmiikkaa, ja tuoda mukaan luonnollista fiilistä.
Kiinnostavien soundien luomiseen digitaalisessa kotistudiossa on useita vaihtoehtoja. Modulaaristen vst-hostien avulla voit inspiroitua yhdistelemällä omia vst-efektejäsi ja -instrumenttejasi uusiksi kokonaisuuksiksi.