Uusi blogi aloitteleville musiikin tekijöille

Tervetuloa lukemaan Kotistudio.fi -blogia! Jos olet joskus haaveillut oman musan tekemisestä tietokoneella mutta et ole oikein tiennyt mistä aloittaa, tämä blogi on sinua varten. Tarkoituksena on jakaa vuosien varrelta kertyneitä kokemuksia sekä tietotaitoa musiikin tekemisestä, vinkkejä laitteiden ja ohjelmistojen valintaan sekä kirjoittaa yleisesti musiikin tekemisestä harrastajan näkökulmasta.

Kotistudio.fi pyrkii olemaan innoituksen ja tiedon lähde, jonka avulla kaikki kiinnostuneet voivat nopeammin päästä jyvälle musan tekemisestä tietokoneen avulla.  Blogin kirjoittaja uskoo sokeasti digitaalisen teknologian tuomiin mahdollisuuksiin – elitistisen hifistelyn sijaan haluan tarjota lukijoille mahdollisimman käytännöllisiä ja mutkattomia suosituksia välineiden ja ohjelmistojen hankintaan, erityisesti aloittelevia kotimuusikoita ajatellen.

Nykypäivänä musan tekemisen keskiössä on tottakai digitaalinen tekniikka ja tietokone, mutta tarkoitus ei kuitenkaan ole sulkea pois akustisen musiikin tekijöitä – päinvastoin. Olipa instumenttisi sitten kitara, viskibasso tai perheen vintiltä löytynyt kantele niin Kotistudio.fi haluaa auttaa myös Sinua. Vaikka tietokoneet eivät olisikaan välineenä tuttuja, pääsee oman musiikin tekemiseen kiinni melko nopeasti kunhan muutamat perusasiat ovat ensin kunnossa. Tietokoneen etuna on sen mukautuvuus ja monipuolisuus – se voi yhtä aikaa toimia instrumenttina, tallennusvälineenä, miksauspöytänä sekä oman musiikin markkinointivälineenä.

Useat tahot uskottelevat “ammattimaisen soundin” tekemisen vaativan isoja satsauksia laitteisiin ja ohjelmistoihin, tai tietyn tyyppisten ja -merkkisten välineiden hankintaa. Onneksi tilanne ei kuitenkaan ole näin vanhanaikainen: nykypäivänä hyvin pienellä panostuksella on mahdollista tuottaa ja tallentaa musiikkia joka kelpaa laadultaan suoraan radioon tai digitaaliseen levitykseen.

Välineiden sijasta vaaditaan vain kokeilunhalua ja hyviä ideoita – Kotistudio.fi -blogin tavoitteena on nimenomaan auttaa mahdollisimman monia saamaan omat ideat talteen  ja maailmalle kaikkien kuuluville. Tervetuloa mukaan!

Jos sinulla on ideoita blogin aiheiksi tai haluaisit oman artikkelisi esille blogiin, ota yhteyttä niin keskustellaan lisää!